Crvenilo na glavicu

Crvenilo na glavicu penisa,crvenilo na penisu,crvene tackice  na glavicu,kod dece…. Crvenilo na glaviću penisa javlja se najčešće zbog zapaljenja tj. crvenilo je samo simptom zapaljenja glansa penisa.Uzrok crvenila često može  biti bezazlen poput iritacije od deterdženta,sapuna ili usled nedovoljne higijene. U drugim slučajevima posebno ako postoje sitne crvene tačkice na glaviću izazivač  su najverovatnije  gljivice.Veoma često tačkice i crvenilo nestaju posle nekoliko dana od pojave i opet se pojavljuju posle odnosa ili masturbacije.crvene tackice na glavicu
Ove gljivice (kandida) znaju da budu veoma uporne i treba dugo koristiti terapiju.Po preporukama trebalo bi da nestano od anigljivičnih krema u roku od 7 do 10 dana ali i po prestanku simptoma mogu za neko vreme ponovo da se pojave.U većini slučajeva oba partnera bivaju zaražena pa treba sprovesti istovremeno lečenje uz uzdržavanje od seksualnih odnosa.Od krema veoma efikasna je MACMIROR COMPLEX vaginalni krem i mogu je koristiti i muškarci i žene.Za upotrebu kod žena postoji i u obliku vaginaleta koje su mnogo praktičnije.U zavisnosti od jačine infekcije mogu se koristiti i drugi preparati Cansen,Canesten,Daktanol ali u apoteci treba tražiti vaginalne preparate a ne oneza kožu koje su sa istim nazivom.Da bi se sa sigurnošću utvrdilo da li se radi o gljivičnoj infekciji neophodno je uraditi bris glansa penisa.Na isti način se utvrdjuje i da li je u pitanju bakterijska infekcija i koja je bakterija izazivač. Najrašireniji tipovi zapaljenja  glaviću penisa su: Balanitis simplex  promene se pojavljuju na glansu i (ili) prepucijumu, a vidljive su kao crvenilo. Ponekad se mogu  pojaviti otok i sekret.

 Balanitis erosiva  circinata javlja se u vidu beličastih,, crvenih, sivo-beličastih promjena  nepravilnog oblika .
Balanitis  Balanoposthitis   candidiatica  karakterističan je po sjajnom crvenilu bez vleženja sa satelitskim pustulama na ivici promena (čest je kod dijabetesa, pada imuniteta, uzimanja antibiotika ).
Lečenje u zavisnosti od uzroka (gljivice ili bakterije )primenjuju se antigljivične ili antibakterijske kreme (Gentamicin)
Pranje vodom i rastvorom hipermangana (može se kupiti bez recepta).
Crvenilo kod dece najčešće izazivaju bakterije zbog mogućih komplikacija najbolje je posetiti pedijatra.
Kad su u pitanju polno prenosive bolesti ljudi se ustručavaju da posete lekara iako se radi o sasvim običnim pregledima kojih se netreba stideti.Vaši simptomi mogu biti i simptomi neke ozbiljne polne bolesti zato je najbolje da odete na pregled.