Canesten-Kanesten

Canesten 1,Canesten cream,mast,crema,vaginalete,krema ,tablete,Kansen,Cansen.

Canesten ciji je aktivni sastojak Clotrimazole pripada klasi antigljivicnih lekova .Koristi se za lecenje vecine kožnih i vaginalnih infekcija izazvanih gljivicama kvasnicama.Mnoge vrste gljivica su normalni stanovnici ljudske kože ali u odredjenim uslovima zbog narušavanja ravnoteže ,pada imuniteta ,promene PH vrednosti itd. može doci do njihovog veoma brzog bujanja i izazivanja infekcije.Canesten deluje na celijsku membranu gljivica i menja transport aminokiselina u celiji uništavajuci prekobrojne gljivice koje su uzrok infekcije.

Simptomi vaginalnih i drugih gljivicnih infekcija trebalo bi da se poboljšaju u roku od nekoliko sati ili nekoliko dana nakon pocetka korišcenja ovog leka.
Canesten se može nabaviti i bez lekarskog recepta ali je najbolje konsultovati se sa lekarom pre pocetka korišcenja.Ovaj lek postoji u više varijanti krema,mast,vaginalete… a lekar ce najbolje odrediti šta vama treba.Ne dajte i ne pozajmljujte Canesten od drugoga cak i ako mislite da imate iste simptome.
Kako se koristi Canesten (vaginalni)?

Clotrimazole vaginalni krem treba da bude aplikovan duboko u vaginu jednom dnevno (najbolje pred spavanje) pomocu aplikatora (e) pod uslovom za 1, 3, ili 6 dana, u zavisnosti od proizvoda koji se koristi.

Tanak sloj masti ili vaginalne kreme se može primeniti na vaginalno podrucje za oslobadanje od spoljnih simptoma dnevno 1 do 2 puta a u trajanju koliko je potrebno, sve dok simptomi ne nestanu najcešce do 7 dana.

Zapoceto lecenje Canestenom treba da nastavite cak i ako ste menstruaciju. Ne koristite tampone ili vaginalne spermicide pri korišcenju Kanestena.
Potrebno je da koristite ovaj lek tacno onako kako propisuje vaš lekara ili preporuci svog apotekara. Nastavite da koriste ovaj lek i nekoliko dana po prestanku svih simptoma,pogrešno je prestati sa uzimanjem Kanestena odmah po poboljšanju stanja.

Ako propustite dnevnu dozu onda je uzmite što je pre moguce i nastavite sa svojim redovnim rasporedom. Ako je skoro vreme za sledecu dozu, preskocite zaboravljenu dozu i nastavite sa redovnom dozom. Ne primenjujte duplu dozu da nadoknadite propuštenu.

Ako imate bol u stomaku,smrdljivi sekret ili povišenu temperaturu simptomi mogu biti izazvani nekim drugim veoma ozbiljnim oboljenjem zato se odmah javite svom lekaru.Ako se vaši simptomi ne pocnu povlašiti posle 3 dana i ne nestanu za više od sedam dana prestanite da koristite kanesten i obratite se lekaru.
Ako imate ceste vaginalne infekcije ili vam se infekcija vrati za manje od 2 meseca posle korišcenja Canestena nemojte opet koristiti ovaj lek.
Saznaj više

Vaginalna kandidijaza
Gljivice
Kandida
Nystatin
Papa test